Tetovaže vuka

Tetovaže vuka – Vukovi imaju posebno mesto u istoriji čovečanstva. Ljudi su prepoznali karakteristike kod vuka i smatraju ga vrlo odanom životinjom. Vukovi su bili prvi pseći ljubimci koji su primpitomljeni i tada se posebno isticala njihova inteligencija, žestina i lojalnost.Vuk se kao simbol najčešće koristio kod domorodačkih plemena. Korišteni su u obliku totema i simbolisali su unutršanju snagu i snagu srca kod osoba koje su ih nosile.

U plemenu Mohawk, tetovaža vuka pokazivala je vlast, moć i povezanost s plemenom.  Kada bi muška deca ušla u pubertet, njihova totemska životinja bio je vuk i zato su dobijali tetovažu vuka. Proces tetovairanja sastojao se od bockanja kože i utrljavanja pepela. Oni koji su bili blagoslovljeni tetovažom vuka smatrali su se glasnim, jakim i moćnim osobama.

Značenje simbola vuka kod Indijskih plemena:

  • superiorna inteligencija,
  • lukavost,
  • darežljivost
  • visok stepen saosećanja.

S druge strane, Hrišćani su vuka najčešće smatrali negativnim i smatrali su ga simbolom Satane.

U današnje vreme vuk se smatra moćnom životinjom sa brojnim pozitivnim osobinama. Zato, danas, tetovaže vuka predstavljaju simbol odanosti svojoj porodici, moć rukovođenja, intuicije, lične stabilnosti, snage i samopouzdanja.