Tetovaže slona

Tetovaže slona – Ukoliko ste u potrazi za jedinstvenom tetovažom životinje, slon je jedan od boljih izbora koji možete izabrati. U životinjskom svetu slon je jedna od najsnažnijih i smatra se jednom od najdominantnijih životinja. Istovremeno, u pitanju su životinje koje nisu agresivne, i u mnogim kulturama se smatraju svetim.

Simbolika tetovaža slona

Tetovaže slona mogu nositi višestruka značenja. Generalno, mogu simbolizovati sreću, prosperitet, snagu, dugovečnost, lojalnost, jedinstvo i dostojanstvo. Slonovi takođe predstavljaju čast, inteligenciju, strpljenje i duhovnost.

Istorija

Za vreme postojanja puta svile, slonovi su korišćeni kao jedan od glavnih vidova prevoza za trgovce jer su bili u stanju da prenesu više tereta nego bilo koja druga životinja. Trgovci su ih veoma cenili zbog toga i na neki način su želeli da im iskažu poštovanje i zahvalnost tako što bi na svojim telima iscrtavali sliku slona.

Hinduizam

U Hinduizmu, slon predstavlja simbol odlučnosti i izdržljivosti. Ganeša, jedan od hindu bogova koji simbolizuje mudrost, uspeh i sreću imao je glavu slona i telo čoveka. Bog Indra, uglavnom je viđen sa snažnim belim slonom pored sebe.

Zanimljivost

Smatra se da slon kome je surla okrenuta ka gore donosi sreću i blagoslov i to je možda jedan od glavnih razloga zašto ljudi postavljaju mini statue slonova u kućama.

Najbolje mesto za tetovažu slona na telu

Tetovaža slona izgleda odlično na ramenu, a Vi se možete opredeliti i za leđa, vrat i nadlakticu koji su takođe veoma popularni za postavljanje ove tetovaže.