Tetovaže škorpija

Tetovaže škorpija – Škorpion je već dugo popularan simbol tetovaža u različitim kulturama, uključujući i niz tradicionalnih tribal (plemenskih) tetovaža u Africi, Bliskom Istoku i jugoistočnoj Aziji. Zapravo, gotovo svugde možete naći ove moćne paukove rođake, škorpione. U većini slučajeva škorpion tetovaže su moćne amajlije i talismani – s ciljem da zaštite nosioca svojim žalcem, te da ih odbrane od zlih duhova koji se boje škorpiona. Škorpioni su visokocenjeni od strane svih bića – kako prirodnih, tako i natprirodnih. Takva je moć škorpiona.

Škorpion se smatra simbolom izdaje, opasnosti, boli, zla, mržnje i zavisti, zbog žalca čiji ubod može da bude koban posebno za male životinje, decu, slabe i starije osobe. Iz svih krajeva sveta, legende o škorpionovoj žaoci kažu da im ona služi kao zaštita. Amajlije škorpiona još uvek se nose na Tibetu i u Egiptu. Egipatska božica, Izida, imala je duh škorpiona kao telohranitelja. Ostali prastari narodi smatrali su škorpione kao vezu sa podzemnim svetom, te svetim pristupnicima grobnica.

Orion, grčki junak i gorostas, imao je borbu sa škoprionom. Zbog žalca koji je Orion zadobio u svoje stopalo od škorpiona, on ovekovečuje u čast svoga ubice sazvežđe Škorpion.

Postoji dosta slika iz verske literature u kojima se nalazi škorpion. Biblija opisuje kako Izraelci gaze škorpiona kao metaforu pobede nad “pakosnim napadom đavola”. U budističkoj mitologiji, kralj u IX veku sanja velikog škorpiona, kojeg uzima kao znak prestanka progona monaha. Još uvek možete pronaći škorpione nacrtane na drvenim kockama i čarobnim pločicama u Tibetu i drugim budističkim kulturama. Kao zaštitni znak, takođe je graviran na ručke mačeva i britve, ili u hramovima kao čuvar svete Dharme. Budistima škorpion simbolizira i umirenje, jer se pokazao kao prvi znak da netko ima nameru da im naškodi.

Drugo škorpionovo lice je više korisno za ljude. Molitva egipatskoj škorpionskoj božici služi za ublažavanje porođajne boli, i simbol je majčinskog žrtvovanja. Među drevnim Mayama, škorpion je bio povezan sa operacijom, možda zato što ubod njegovog žalca omamljuje plen. U nekim delovima Afrike, ulje iz škorpionovog otrova koristi se tradicionalno kao lek.

Astrološki gledano, Škorpion je osmi znak zodijaka. On vlada vremenskim razdobljem od 24. oktobra do 22. novembra. Rani hrišćani su verovali da su polna iskušenja neodoljiva u tom razdoblju, te da u skladu s tim treba biti oprezan. Ples škorpionovog parenja je egzotičan (ako ne i erotičan) i oni koji su rođeni u znaku Škorpiona imaju reputaciju da su erotični i da vole egzotične budoare, te da poseduju notorno goleme seksualne apetite.

U mitovima i legendama, škorpioni su aktuelni kao omiljeni likovi u borbama, igrajući naoružane stražare ili čudovišta koja proždiru insekte. Vidjet ćete muškarce škorpione u stripovima, igrama i animacijama i uvek se bore do smrti za prevlast u mašti dece svih uzrasta.