Tetovaže leptira

Tetovaže leptira – Vrlo čest izbor za tetovažu kod žena. Leptir otkriva ženski uticaj u kulturi tetovaža. Uopšteno govoreći, leptiri su uglavnom ženski dizajn tetovaža. Zbog njegovog kratkog života, mnogi drevni narodi smatrali su ga simbolim nepostojanosti. Predstavlja fizičku lepotu, leprša od cveta od cveta tražeći nektar. Simboli su lepote, ljubavi, cveća i duhova umrlih. Takođe se smatraju za zaštitnike žena koje su umrle pri porodu i ratnika koji su pali pri borbi.

U grčkoj mitologiji, psiha je u umjetnosti bila pikazivana na krilima leptira. To ukazuje da leptir simbolizuje dušu, a gusenica koja se stvara iz čahure predstavlja metaforu transformacije. Za Grke, ljudska duša je nastala kada bi leptir izašao iz svoje čahure. Različite kulture gledaju na leptira kao na simbol trasformacije, regeneracije i leta. Smatra se da leptir vodi dušu od zemlje do neba, a u nekim slučajevima se veruje da se duše tako i vraćaju na zemlju.

Dakle, leptir nije isključivo simbol ženstvenosti. Rimski car August, uzeo ga je kao svoj lični simbol.

U Japanu, leptir koji je sposoban da poleti i raširi svoja krila nakon dugog boravka larve u čahuri je simbol za mlade djevojke. Predstavlja nove lepote i milosti. Isto tako, Amerikanci ga smatraju simbolom vodstva u promene. U Kini, leptir je još uvek popularan simbol bračnog blaženstva i sklada. Omiljeni je simbol japanskih gospodara rata i njihovih samuraja. Datiraju iz razdoblja Nara (710 n.e. – 786 n.e.).

Leptir, svojim božanstvenim izgledom, magijom i transformacijskom moći podseća ljubitelje prirode na bogatstvo mašte.