Tetovaže ptica

Tetovaže ptica – Ptice, stvarne i legendarne, su među najpopularnijim motivima za tetovaže ikad. Teško je zamisliti američko tetoviranje bez orla ili japanski “tattooing” bez Fenixa. Ptice su moćne metafore za naše raspoloženje i faze života. U celom svetu, ptice se biraju da predstave najširi spektar ljudskih emocija, a svaka zemlja i kultura ima priče i mitove gde ptice igraju središnje uloge.

Tetovaže tribali

Tetovaže tribali – Tribal tetovaže čine gotovo trećinu zahteva za pretraživanje tetovaža, a izraz “plemenski”, naravno, pokriva neverovatan niz dizajna tetoviranja, od tradicionalne plemenske tetovaže autonomnih i aboridžanskih kultura do najnovijih grafičkih dizajna za telo.

Tetovaže delfina

Tetovaže delfina – Tetovaže delfina su veoma simbolične. Ova inteligentna stvorenja važe za prijateljske, dobronamerne zaštitnike i simbol su radosti. Delfin ima skoro univerzalnu privlačnost i važi za jako pametnu životinju. Ipak, ma koliko delfini bili lepi i privlačni, lepo urađenu tetovažu delfina teško je pronaći. Iz nekog razloga, tetovaže delfina često izgledaju loše. Ukoliko želite da istetovirate delfina, najpre proverite koliko je…

Tetovaže srca

Tetovaža srca – Ove tetovaže su oduvek bile popularne. Simbol srca može da ima nekoliko značenja, ali najčešće predstavlja ljubav.

Tetovaže lava

Tetovaže lava –  Vekovima unazad lavovi su predstavljali simbol snage, ponosa i hrabrosti, tako da ne čudi činjenica da su tetovaže lava popularne širom sveta. Lav je, ipak, kralj…kralj životinja.

Tetovaže vuka

Tetovaže vuka – Vukovi imaju posebno mesto u istoriji čovečanstva. Ljudi su prepoznali karakteristike kod vuka i smatraju ga vrlo odanom životinjom. Vukovi su bili prvi pseći ljubimci koji su primpitomljeni i tada se posebno isticala njihova inteligencija, žestina i lojalnost.

Tetovaže kineska slova

Tetovaže kineska slova – Kineski ‘karakter’ je logogram – što jeste znak koji predstavlja reč. Ubedljivo je najstariji način pisanja u svetu, a izmislio ga je sudski dužnosnik legendarnog cara Huangdija 2600. godine p.n.e.

Tetovaže mačke

Tetovaže mačke – Nezavisnost, brz oporavak i sloboda misli – to je duh domaćih mačaka, kojih se procenjuje da ima 600 miliona širom sveta. Mačke se smatraju veoma sposobnim, što je odlika njihovih skokova sa velikih visina – tako su zadobile reputaciju da imaju devet života.

Tetovaže medveda

Tetovaže medveda – Medved je izuzetno popularan simbol u mnogim kulturama širom sveta. Poznat je u evropskoj i severnoameričkoj kulturi, te u azijskim mitovima i legnedama, i to radi jedinstvenih karakteristika ove životinje. Medvedi jedu korenje, orašaste plodove i bobice, med, travu, ptičija jaja, love ribu i divljač. Ako se setimo da medved živi u pećini, onda moramo i pronaći sličnosti između medveda…

Tetovaže kupidona

Tetovaže kupidona – U rimskoj mitologiji, Kupid (lat.cupido) je bog erotske ljubavi. Kupidon je isto što i bog Eros u grčkoj mitologiji. Njegovo latinsko ime je Amor. U popularnoj kulturi Kupid je prikazan s lukom koji potiče ljubav.

Tetovaže vrana

Tetovaže vrana – Izbor tetovaže vrane može značiti mnogo toga, od profalnog do uzvišenog. Mi govorimo o krdu konja, jatu riba, ponosu lava, gakanju gusaka, a vranama? Grupisanje vrana je opisano kao “ubistvo”? Kada je u pitanu popularnost ovih ptica, čini se da je vrane nemoguće prestići. Možda zato što se na Zapadu vrana smatra za loš znak. Čak i unutar kultura u…

Tetovaže sunca

Tetovaže sunca – Sunce kao tetovaža je odraz duboke prirodne simbolike Sunca u većim kulturama širom sveta. Sunce je obožavano kao personifikacija životvornog božanstva u vavilonskim, egipatskim, grčkim, rimskim i skoro svim drugim velikim civilizacijama u istoriji. Sunce ili Sun figure su gotovo uvek dominantne unutar pantenona i njihovih sistema verovanja.

Tetovaže tigra

Tetovaže tigra – Tigar je moćan simbol diljem Azije i dugo je zastupljeno tetoviranje simbola tigra u Indiji, Burmi, Tajlandu, Kambodži, Idoneziji, Maleziji, Kini i Japanu. Tigrovi se vezuju za moć, bes, strast i sezulanost, lepotu, brzinu i okrutnost. Pojava tigra u snu signalizira novu snagu ili strast u vama.

Tetovaže zmajeva

Tetovaže zmajeva – Zmaj je “klasični” tattoo motiv, popularan je i kod muškraca i kod žena. Kao tetovaža, dizajn zmaja pokazuje duboki uticaj koji imaju japanske i kineske kulture u tetoviranju na Zapadu tokom gotovo dva veka. Na Dalekom Istoku, zmaj predstavlja četiri elementa – zemlju, vetar, vatru i vodu – i četiri tačke kompasa – Istok, Zapad, Sever i Jug. Zmajevi su istovremeno…

Tetovaže škorpija

Tetovaže škorpija – Škorpion je već dugo popularan simbol tetovaža u različitim kulturama, uključujući i niz tradicionalnih tribal (plemenskih) tetovaža u Africi, Bliskom Istoku i jugoistočnoj Aziji. Zapravo, gotovo svugde možete naći ove moćne paukove rođake, škorpione. U većini slučajeva škorpion tetovaže su moćne amajlije i talismani – s ciljem da zaštite nosioca svojim žalcem, te da ih odbrane od zlih duhova koji se…

Tetovaže leptira

Tetovaže leptira – Vrlo čest izbor za tetovažu kod žena. Leptir otkriva ženski uticaj u kulturi tetovaža. Uopšteno govoreći, leptiri su uglavnom ženski dizajn tetovaža. Zbog njegovog kratkog života, mnogi drevni narodi smatrali su ga simbolim nepostojanosti. Predstavlja fizičku lepotu, leprša od cveta od cveta tražeći nektar. Simboli su lepote, ljubavi, cveća i duhova umrlih. Takođe se smatraju za zaštitnike žena koje su…

Tetovaže cveće

Tetovaže cveće – Cveće kao dizajn i simbol tetovaže može da znači puno više od lepe slike na lepoj devojci. Cveće je oličenje prirode i koncizan simbol ciklusa rođenja, života, smrti i preporoda. Različito cveće ima različitu simboliku u različitim kulturama. Na Istoku, lotosov cvet ima ogroman duhovni značaj, baš kao ruže na Zapadu. Slično tome, ogroman spektar cvetnih boja može da ima…

Tetovaže zvezde

Tetovaže zvezde – Zvezde često nalazimo kao simbole. Mnogi simboli zvezda zavise od broja krakova koje zvezda ima. Kao što svetlosti sija u tami,tako se zvezda često smatra simbolom istine, duha i nade. Simbol zvezde otelotvoruje pojam božanske istine u svakom od nas. Njihova “noćna priroda” predstavlja borbu protiv snaga tame i nepoznatog.

Tetovaže brojevi

Tetovaže brojevi – Od kad je čovečanstvo počelo da računa, brojevi i sudbina uvek su išli ruku pod ruku. Fasciniranost brojevima počinje još od kolevke – sećate se samo brojanja prstića na rukama i nogama? Zatim dolaze dani u nedelji, meseci u godini, planete, zvezde i dalje do beskonačnosti.